Home > Internet, Microsoft > Bing: Σκληρός αντίπαλος για τη Google?!?

Bing: Σκληρός αντίπαλος για τη Google?!?

Αυτή τη περίοδο που η Google έρχεται κάθε εβδομάδα με καινοτόμες ιδέες, η Microsoft ανακοίνωσε τη νέα μηχανή αναζήτησης Bing, που αντικατέστησε το Live Search, και θέλει να ανταγωνιστεί με τη Google. Η Microsoft ήξερε πως δεν υπήρχε ανάγκη για άλλη μία μηχανή αναζήτησης, γι’ αυτό κατασκεύασε μια “μηχανή απόφασης”, όπως την αποκαλούν.

Τι είναι “μηχανή απόφασης”; Η “μηχανή απόφασης”, Bing, η οποία κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ονομαζόταν Kumo, επιστρέφει στο χρήστη μια λίστα με συνδέσμους σε σελίδες, όπως και όλες οι άλλες, όμως έχει πρόσθετα εργαλεία για όσους δεν θέλουν απλά μια ιστοσελίδα αλλά κάτι παραπάνω, π.χ. έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει πληροφορίες σχετικές με ταξίδια, αγορά, υγεία, χάρτες και άλλες παρόμοιες χωρίς να σας στέλνει σε άλλη σελίδα για να βρείτε την πληροφορία, εμφανίζοντάς την στη πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης (παραδείγματα). Επίσης, διαθέτει το χαρακτηριστικό προεπισκόπισης των ιστοσελίδων όταν πάτε πάνω στον σύνδεσμο, με το ποντίκι.

Από άποψη διεπιφάνειας, είναι διαφορετική από τη Google. Δεν είναι με ασπρόμαυρο, αλλά με φόντο μια εικόνα σχετική με την τοποθεσία που βρίσκεστε (π.χ. στην ελληνική έκδοση έχει φωτογραφία από κάποιο μέρος της Ελλάδας).

Η μηχανή αναζήτησης Bing, θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο, με όλες τις δυνατότητές της, στις 3 Ιουνίου. Αναμένεται η Microsoft να αρχίσει μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για τη νέα της μηχανή αναζήτησης, σε έντυπη, τηλεοπτική και διαδικτυακή διαφήμιση, η οποία θα της κοστίσει 80 με 100 εκατομμύρια δολάρια.

Παραδείγματα

 1. Βίντεο και εικόνες: Οι αναζητήσεις βίντεο γίνονται πιο εύκολες χάρη στο αριστερό sidebar, από όπου μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης σύμφωνα με την διάρκεια, την ανάλυση και την πηγή. Υπάρχει προεπισκόπηση και στα βίντεο, μένοντας πάνω τους με το ποντίκι. Επίσης, και οι αναζητήσεις εικόνων έχουν επιλογές για φιλτράρισμα: μέγεθος, διάταξη (τετράγωνες, μεγαλύτερες κατά πλάτος ή μήκος), έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, στυλ (φωτογραφίες, γραφικά) και αν στις εικόνες υπάρχουν άτομα ή όχι.
 2. Αγορά: Αν αναζητήσετε ένα προϊόν, το πρώτο πράγμα που θα εμφανίσει το Bing, θα είναι μια εικόνα του προϊόντος, η τιμή του, η αξιολόγησή του και τα βασικά χαρακτηριστικά του. Πατώντας πάνω σε αυτό θα σας οδηγήσει σε μια σελίδα η οποία περιέχει κριτικές για το προϊόν από χρήστες και επαγγελματίες και διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα με τις τιμές που προσφέρουν. Στο αριστερό τμήμα θα βρείτε συνδέσμους σχετικούς με παρελκόμενα, λογισμικό, οδηγίες χρήσης, εικόνες και βίντεο του προϊόντος. Αυτό που δε θα βρείτε όμως σε άλλες μηχανές αναζήτησης είναι ότι μπορείτε να έχετε έκπτωση στην αγορά, μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ διάφορων προμηθευτών και της Microsoft.
 3. Ταξίδια: Σε περίπτωση που σχεδιάζετε τις διακοπές σας, το Bing θα σας είναι πολύ χρήσιμο, διότι παρέχει μεγάλη λεπτομέρεια σχετικά με τις αποφάσεις που θέλετε να πάρετε. Μπορεί να εμφανίσει γραφήματα για το πότε θα ήταν οικονομικότερο για εσάς να κάνετε τις διακοπές σας ή χάρτες για το πόσο μακριά μπορείτε να πάτε με ένα συγεκριμένο ποσό. Αν αποφασίσετε το δρομολόγιο, θα σας οδηγήσει σε μια ιστοσελίδα αγοράς αεροπορικών εισητηρίων μέσω της Farecast.
 4. Υγεία: Αν ψάξετε για κάποια ασθένεια στο Bing, θα σας εμφανίσει μια σελίδα με τον ορισμό, τα συμπτώματα και ένα τμήμα για το “Πότε πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια”, από μια τεκμηριωμένη πηγή και όχι από την Wikipedia (του οποίου το περιεχόμενο είναι γραμμένο από χρήστες), όπως κάνει το Google. Γιατί όταν αναζητάμε κάτι για την υγεία, θέλουμε αυτό που θα διαβάσουμε να είναι από μια πηγή που μπορούμε να εμπιστευτούμε.
 5. Ειδήσεις: Εδώ το Bing υστερεί σε σχέση με το Google, διότι δεν παρέχει χρονολογική σειρά στις ειδήσεις.
Advertisements
 1. Eirini
  03/06/2009 at 2:08 am

  Ναι μεν ωραια η μηχανη αναζητησης αλλα οχι και να δωσει τοσα χρηματα στην διαφημιση.
  Θα μπορουσε να τα προσφερει καπου αλλου που θα επιαναν τοπο τελοσπαντων…

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: